Innovation lab

Innovation lab

Roca's speerpunt op het gebied van onderzoek en de allernieuwste ontwikkelingen

Het Innovation Lab van Roca kent een dynamisch team van conceptuele ontwerpers met multidisciplinaire en internationale ervaring, en streeft ernaar om innovatieve productvoorstellen aan te bieden die verder gaan dan slechts een formeel ontwerp.

Het team maakt deel uit van het Roca Design Center, maar werkt op een andere locatie en met verschillende processen en hulpmiddelen die het team in staat stellen om de uitdagingen vanuit alternatieve perspectieven het hoofd te bieden. De taak van het team is het zoeken naar oplossingen voor bestaande situaties in badkamers waarvoor nog geen goed antwoord bestaat binnen de huidige producten in onze catalogus.

Dit zoeken naar nieuwe oplossingen wordt geïnspireerd door de huidige behoeften van onze gebruikers, maar ook door de tekens die wijzen op de parameters die onze samenleving in de komende jaren gestalte zullen geven. 

Alles wat van invloed is op de behoefte voor een badkamerruimte wordt onderzocht en weerklinkt continu in het werk van het Innovation Lab van Roca. Dit zijn aspecten zoals duurzaamheid, vergrijzing van de samenleving, nieuwe levensstijlen en, meer algemeen, elke macrotrend die invloed heeft op onze maatschappij, onze huizen en onze behoeften aan badkamerruimtes.

Naast het voorstellen van conceptuele oplossingen voor badkamerproducten, organiseert het Innovation Lab ook interdepartementale werksessies. Deze bevorderen de ontwikkeling van innovatieve producten en steunen andere initiatieven van de firma, waar minder conventionele standpunten waarde aan reeds genomen besluiten kunnen toevoegen. 

Alles bij elkaar genomen, is de missie van het Innovation Lab van Roca om Roca's producten onderscheidende kenmerken mee te geven die niet alleen duidelijke voordelen opleveren voor onze klanten, maar ook goede zakelijke kansen vormen voor ons bedrijf. Het RIL is toegewijd aan de toekomst van een duurzaam en langdurig bedrijf in een wereldwijd, veranderend milieu met uitdagingen die met de dag veeleisender worden.

Ons bedrijf