Een wereldwijd bedrijf

Een wereldwijd bedrijf

Bijna honderd jaar geschiedenis om wereldwijd een referentiepunt te worden

Roca begon als bedrijf dat gietijzeren radiatoren voor huishoudelijke verwarmingssystemen produceerde in de fabriek in Gavà (vlakbij Barcelona). Na deze eerste radiatoren breidde de firma zijn activiteiten uit door ook boilers te gaan maken. In 1929 betrad Roca de badkamermarkt met de productie van baden.

Roca houdt altijd de veranderingen in de samenleving wat de watercultuur betreft in de gaten, want dit is de belangrijkste natuurlijke grondstof waar het bedrijf mee werkt. Daarom is het bedrijf in 1936 de uitdaging aangegaan om badkamerbenodigdheden van glasachtig porselein te produceren. Hierna begon Roca in 1954 met de productie van koperwerk.

In de jaren '90 deed de groep een eerste stap richting internationale uitbreiding, die hoofdzakelijk was gebaseerd op het opzetten van commerciële bijkantoren en het ondertekenen van overeenkomsten met belangrijke lokale merken. Naast Portugal en Frankrijk begon Roca zich ook te verspreiden in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Italië, Rusland, Marokko, Argentinië, Brazilië en China.

Het omslagpunt van het internationaliseringsproces vond in 1999 plaats, met de aanwinst van het Zwitserse Keramik Holding Laufen, de vierde wereldwijde fabrikant in die tijd. De aanwinst van Laufen stelde de groep in staat om zijn positie te versterken in strategische markten waar het merk minder aanwezigheid kende, zoals Oost-Europa, Brazilië en de VS.

In 2005 kondigde Roca een ambitieus strategisch plan aan dat gericht was op badkamers en in 2006 werd het bedrijf wereldleider in deze sector.

Tegenwoordig beslaat het commerciële netwerk van Roca meer dan 170 landen met 84 productielocaties en telt het bedrijf meer dan 24.000 werknemers wereldwijd.

Ons bedrijf