1917

Roca start haar activiteit

Roca startte haar activiteit in 1917 met de productie van gietijzeren radiatoren voor huishoudelijke verwarming in haar fabriek in Gavà (Barcelona).

1929

Vervaardiging van baden

Na de eerste gietijzeren radiatoren vulde het bedrijf zijn catalogus aan met de productie van ketels en in 1929 betrad het de badkamersector met de productie van baden.

1936

Start van de productie van vitreous china

Altijd op de hoogte van de veranderingen in de samenleving met betrekking tot de watercultuur, de belangrijkste natuurlijke hulpbron waarmee het bedrijf werkt, stond Roca in 1936 voor de uitdaging om glasachtig porselein te produceren en begon in 1954 met de productie van kranen.

1990

Internationale uitbreiding

In de jaren 1990 voerde de Groep een eerste internationale expansiefase door, voornamelijk gebaseerd op de opening van dochterondernemingen en de ondertekening van overeenkomsten met toonaangevende bedrijven in hun markten. Naast Portugal en Frankrijk begon de commerciële aanwezigheid zich uit te breiden naar het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Italië, Marokko, Argentinië, Brazilië en China.

1999

Keerpunt in de internationalisering

Het keerpunt in het internationaliseringsproces kwam in 1999 met de overname van de Zwitserse groep Keramik Holding LAUFEN, 's werelds vierde grootste fabrikant van sanitair van glasachtig porselein. Door de aankoop van LAUFEN kon de Groep haar aanwezigheid consolideren in strategische markten waar ze minder gevestigd was, voornamelijk in Oost-Europa, Brazilië en de Verenigde Staten.

2005

Wereldleiderschap

In 2005 kondigde Roca een ambitieus strategisch plan aan, gericht op de badkamerruimtesector, en behaalde in 2006 wereldleiderschap in de sector.

2009

Opening van galerijen

Om nog een stap verder te gaan in haar betrokkenheid bij de samenleving, werd de Roca Barcelona Gallery, een vlaggenschipgebouw dat een merkervaring biedt, geopend in 2009, gevolgd door de galerijen in Madrid, Lissabon, Londen, Shanghai en Peking.

2017

Viering van het eeuwfeest

Roca vierde de honderdste verjaardag van haar oprichting. De familiewerkplaats die een eeuw geleden werd opgericht in Gavà, dicht bij Barcelona, is tegenwoordig een wereldwijd concern met aanwezigheid in 170 markten en een wereldbenchmark in het creëren van badkamerruimtes.

2019

Wereldwijde benchmark

Vandaag de dag bereikt Roca's commerciële netwerk meer dan 170 landen, bevoorraad door zijn 79 productievestigingen en zijn meer dan 21.000 werknemers over de hele wereld.

2021

Vervolg internationale expansie

Roca neemt het Duitse merk Sanit over, evenals een meerderheidsbelang in Royo Group, een toonaangevende Europese fabrikant van badkamermeubels.