OVER ONS

Meer dan 100 jaar geschiedenis die ons tot een wereldwijde benchmark hebben gemaakt

Roca begon haar activiteiten in 1917 met de productie van gietijzeren radiatoren voor de verwarming van woningen in haar fabriek in Gavà (Barcelona). Naast de eerste gietijzeren radiatoren, vulde het zijn catalogus aan met de productie van ketels en betrad in 1929 de badkamersector met de productie van baden.

Altijd op de hoogte van de veranderingen in de samenleving met betrekking tot de watercultuur, de belangrijkste natuurlijke hulpbron waarmee het bedrijf werkt, stond Roca in 1936 voor de uitdaging om keramiek te produceren en begon in 1954 met de productie van kranen.

In de jaren 1990 voerde de Groep een eerste internationale expansiefase door, voornamelijk gebaseerd op de opening van dochterondernemingen en de ondertekening van overeenkomsten met toonaangevende bedrijven in hun markten. Naast Portugal en Frankrijk begon de commerciële aanwezigheid zich uit te breiden naar het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Italië,  Marokko, Argentinië, Brazilië en China.

Het keerpunt in het internationaliseringsproces kwam in 1999 met de overname van de Zwitserse groep Keramik Holding LAUFEN, 's werelds vierde grootste fabrikant van sanitair van glasachtig porselein. Door de aankoop van LAUFEN kon de Groep haar aanwezigheid versterken op strategische markten waar ze minder gevestigd was, voornamelijk in Oost-Europa, Brazilië en de Verenigde Staten.

In 2005 kondigde Roca een ambitieus strategisch plan aan, gericht op de badkamerruimtesector, en behaalde in 2006 wereldleiderschap in de sector.

Vandaag de dag bereikt Roca's commerciële netwerk meer dan 170 landen, bevoorraad door zijn 79 productievestigingen en zijn meer dan 21.000 werknemers over de hele wereld.

Tegenwoordig is Roca nog steeds een 100% Spaans bedrijf dat zich bezighoudt met het creëren van badkamerruimtes, een activiteit die het tot een wereldwijde benchmark heeft gemaakt. Het bereiken van deze dimensie is een bron van grote trots, bijna net zo belangrijk als decennialang een van de bekendste, meest gewaardeerde en meest geïntegreerde merken in de verbeelding van de Spaanse samenleving.

Om nog een stap verder te gaan in haar betrokkenheid bij de samenleving, werd de Roca Barcelona Gallery, een vlaggenschipgebouw dat een merkervaring biedt, geopend in 2009, gevolgd door de galerijen in Madrid, Lissabon, Londen, Shanghai en Peking.

Ruimtes voor interactie met Roca's watercultuur, haar producten en haar waarden, waar ook culturele activiteiten, tentoonstellingen, conferenties en debatten worden gehouden met betrekking tot onderwerpen als design, duurzaamheid of architectuur. Evenementen die het bewijs zijn van Roca's interesse om nog vele jaren hand in hand met de samenleving vooruit te gaan.

+100

GESCHIEDENIS JAREN

+21.000

MEDEWERKERS

+170

MARKETEN

79

FABRIEKEN

ROCA IN DE WERELD

We zijn aanwezig in meer dan 170 markten in de 5 continenten. Bekijk alle landen waarin we aanwezig zijn.

DUURZAAMHEID

Onze toewijding aan het milieu heeft ons ertoe gebracht de We Are Water Foundation op te richten en duurzame oplossingen te ontwikkelen om water en energie te besparen.

DESIGN EN INNOVATIE

Roca zet in op innovatie, altijd aanwezig vanaf het concept en ontwerp van het product tot de productie, logistiek en distributie.

INTERNATIONALE ONTWERPWEDSTRIJDEN

jumpthegap® en One Day Design Challenge zijn internationale ontwerpwedstrijden georganiseerd door Roca, waar jonge ontwerpers en architecten van over de hele wereld hun talent kunnen tonen door conceptuele, duurzame en innovatieve oplossingen te bieden voor de badkamer van de toekomst.